Vytisknout tuto stránku

Jesse Kanda, spolupracovník Arca, míří na PAF 2018

Jesse Kanda, spolupracovník Arca, míří na PAF 2018 Jesse Kanda

Jesse Kanda míří do Čech, vystoupí na prosincové Přehlídce filmové animace a současného umění (PAF). Nový projekt přijede do Olomouce představit také litevský producent J. G. Biberkopf se spisovatelkou a umělkyní Holly Childs, uvedené bude také jedno z posledních videí vizuálního umělce Jona Rafmana. Audiovizuální festival PAF se uskuteční během 6. do 9. prosince.

„Vizuální umělec, filmař a hudební producent Jesse Kanda,” shrnují k jedné z nejvýraznějších tváří letošního ročníku festivalu PAF. „Kanda na sebe upozornil videoklipy pro britskou zpěvačku FKA Twigs a intenzivní kolaborací s venezuelským zvukovým vizionářem Arcou, jeho výrazný vizuální rukopis se otiskl i na loňské spolupráci s Björk. Jeho tekutý mikrosvět lesklých antropomorfních bytostí zásadním způsobem ovlivnil nejen současné vizuální umění a hudbu, ale i svět módy a 3D animace.” Na PAFu promítne svůj nový film, představí zároveň i svoje starší práce a nadto se představí i koncertně – jako doon kanda vydal několik nahrávek na britském labelu Hyperdub.

Tématem letošního ročníku je LAPSUS. „Programovou koncepcí se snažíme vyvrátit tradiční představu o lapsu jako nežádoucím zádrhelu, který je potřeba odstranit,” říká k letošní programové koncepci hlavní kurátor festivalu Martin Mazanec. „Moment zastavení, chybění, nebo prvotního nepochopení je pro současné audiovizuální umění zcela zásadní, a právě tyto estetické a myšlenkové afekty a efekty letos prozkoumáme.” 

V Olomouci bude uvedeno dílo filmař a esejisty Jona Rafmana a vystoupí zde litevský producent J. G. Biberkopf, který pro PAF připravuje evropskou premiéru AV performance ve spolupráci s australskou spisovatelkou Holly Childs. Neodmyslitelnou součástí PAFu jsou také koncerty, které spolu s dalším programem budou teprve oznámeny. Dorazit má také Dean Blunt, který nedávno pod vlajkou PAFu vystoupil v pražském Studiu Hrdinů.

PAF 2018, Olomouc – různá místa, 6.–9. 12. 18

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.