Vytisknout tuto stránku

Stroze o rose květnových rán

Stroze o rose květnových rán Vizuál: Alex Wolfová

Se slunečními paprsky prozařuje i energie do nových nahrávek, všichni chtějí hrát, všichni chtějí tančit. Živelnost skrze celé spektrum žánrů se prořezává na povrch, po dlouhé době prašné vrstvy na chuti bezstarostně si užívat – rosa se ráno ohřeje sluncem. 

ALBA:

WULFFLUW XCIV – Hyperemia (Rusko, 23 minut) | Bandcamp

Vstup do alba zní jako spojení deseti akčních filmových trailerů, načež začne vyloženě tvrdá, nekompromisní salva ledových projektilů. Deska vyplyne v digitální kmenové tance plné zvukových zlomenin a krystalizace inventáře klubové muziky.  

Giant Claw – Mirror Guide (USA, 39 minut)| Bandcamp

Fantasy cesta 3D deskovou hrou. Čaroděj se prochází a kouzelnou flétnou mění své prostředí vesmírné lodě, spící uprostřed energo lesa. Z motoru rostou svítící houby, v jeho kapuci je jen stín a tajemné zvuky. Charakter celého audio objektu spojují rezonance keramického hmoždíře, do kterého přilévá zaškrcená zaklínadla. 

Audrey Nuna – a liquid breakfast (USA, 26minut) | Spotify

Extrémně zajímavá fúze trapu a tenké popové elektroniky, veliká diverzita v každém songu, originální přístup k hookům a více než solidní počet bengrů ve skromné stopáži.

Patrick Paige II – If I Fail Are We Still Cool? (USA, 44 minut) | Bandcamp

Člen skupiny The Internet slil groove do moderního pojetí. Instrumentální přístup k rapu a seznam dynamických hostů, nezbývá než citovat: New love in the valley.

Bone Construkor – Bypassing (ČR, 30 minut) | Bandcamp

Na labelu Ty Nikdy vychází album příkrých, zastřených beatů, které se drží spíše při zemi v mlze, ale to má svůj půvab. Instrumentály jsou těžké a hutné, ale stejně tak hybné a nabuzující. Kombinace všech těchto prvků zajišťuje této značce originální release. 

Jayda G – DJ-KICKS (Kanada, 1 hodina 36 minut) | Bandcamp 

Horkovzdušný balón zahazuje všechna závaží –  lehká oddanost – mix vzlétá. Bez námahy se nesoucí objekt upevňuje teplý, přitažlivý zvuk. Plavba po paprsku slunce hrajícího hodinu a půl dlouhé good vibes. 

Flanafi with Ape School – The Knees Start To Go (USA, 35 minut) 
| Bandcamp

Kytarová alternativa podobná větru na zasluněné louce s roztékajícími se stromy vůkol. Jemně žalostné zpěvy v líbezném brnkaní, zpěvu ptáků a arpeggiatorech působí hřejivě, i přes smutný podtón. Dojde taky na změnu do více elektronického prostředí, experimentální beaty se ozvou z větví. Doporučuji Flanafiho eponymní desku z minulého roku. 

Undo K From Hot – G.A.S. Get A Star (USA, 32 minut) | Bandcamp

Jedno betonově tvrdé album se přece jen dá do globálně zlepšující se nálady propašovat. Nový projekt, v němž figuruje a mne sem přitáhl – bubeník Zach Hill, který se prodral do mozků všem noise fanouškům nejen díky skupině Death Grips, navždy jedné z nejradikálnějších skupin experimentálního elektra, nebo stravitelnějším projektem The I.L.Y.'s a dalšími. Avšak objevné je i hrábnout do sólo šuplíku, doporučil bych rozhodně desku z roku 2010 FACE TAT. 

Undo K From Hot se drží poměrně stejného přístupu a je přeplněný, všudypřítomný, plive na jednoduché elektro. Řve, mlátí a je trochu lo-fi a ta syrovost se mi líbí. 

CMTEN – MUSIC BOX (USA, 23 minut) | Spotify

Od druhého poslechu jsem se propadl do tohoto nesardonického hyper popového příběhu. Působí totiž civilněji a méně ztřeštěně, i přes aluze a očividnou inspiraci v 100Gecs, než většina současného hyper/avantgardního popu, který už často sklouzává ke generickému vzezření. Hezu.  

EP's:

Sweepsculp – Sweepsculp (Nizozemsko, 19 minut) | Bandcamp

Side projekt hudebnice upsammy – doporučuji její album Zoom – složený ohraničenou možností, a to použitím pouze kytary a bicích. Živočich, který touto prací vznikl, je pozoruhodně živelný, zábavný a příjemný na poslech i v míře jeho experimentálního outfitu. 

Aaron Cartier, BLVTH – SORRYNOTSORRY (USA, 12 minut) | Spotify 

Aaron poslední rok vypouští projekt za projektem, minulý měsíc například o poznání jemnější album chains (viz. ROSA 4) a diverzitu tak táhne skrze všechny svoje studiové počiny. Tentokrát propojením flow s Němcem BLVTH vytrhává současný trap z transu a ukazuje mu nové směry. 

COBRAH – COBRAH (Švédsko, 15 minut) | Spotify

Hard rave, tlaková láhev, Need for Speed XX… Sexu plné EP zabalené do šíleně chytlavých lyrics. Human Traffic na drogách vesmírné kvality.  

 

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.